headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Myanmar rondreis Mystiek Myanmar: tempelcomplexen, koningssteden & het strand!

Yangon – Inle Lake – Kalaw - Mandalay – Bagan – Ngapali - Yangon

19 dagen, 18 nachten

Prijs vanaf € 1415,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
rondreis Mystiek Myanmar

rondreis Mystiek Myanmar

Bij deze rondreis door Myanmar bezoek je de absolute hoogtepunten Yangon, Inle Lake, Kalaw, Mandalay en Bagan en sluit je af met een paar relaxte dagen aan het strand. Je reist de langere afstanden per vliegtuig, maar ook de boot en een privé-auto met chauffeur staan op het programma.

 

De reis begint in Yangon, stad van de schitterende (letterlijk & figuurlijk) Shwedagon Pagode. Vanuit Yangon vlieg je naar het Inle Lake, waar je kennis maakt met de beroemde beenroeiers. Vanuit Inle reis je per privé-auto met chauffeur via de Pindaya grotten naar Kalaw, een uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving. Vanuit Kalaw reis je per privé-auto naar het vliegveld van Heho, voor de vlucht naar Mandalay. Hier maak je kennis  met de vele tempels en oude koningssteden. Daarna reis je per boot over de Irrawaddy rivier naar Bagan, waar je de mooiste tempelcomplexen van de wereld zult vinden. Vervolgens vlieg je naar Thandwe, voor je bezoek aan Ngapali.

 

Ngapali wordt door vele gezien als het mooiste strand van Myanmar. De witte zandstranden en vele palmbomen maken deze plek een echt tropisch paradijs! Na deze relaxte dagenvlieg je weer terug naar  Yangon, waar je nog één nacht verblijft voor je weer terugkeert naar Nederland.


Dag 1:        vertrek vlucht
Dag 2:        aankomst in Yangon, transfer naar hotel
Dag 3:        vrije dag in Yangon
Dag 4:        vlucht van Yangon naar Heho, transfer naar Inle Lake
Dag 5:        vrije dag Inle Lake
Dag 6:        per privé-auto via de Pindaya grotten naar Kalaw
Dag 7:        vrije dag in Kalaw
Dag 8:        per privé-auto naar Heho, vlucht naar Mandalay, transfer naar hotel
Dag 9:        vrije dag in Mandalay
Dag 10:      vrije dag in Mandalay
Dag 11:      vanuit Mandalay per boot naar Bagan
Dag 12:      vrije dag in Bagan
Dag 13:      vrije dag in Bagan
Dag 14:      transfer naar vliegveld, vlucht Bagan – Thandwe (Ngapali), transfer naar hotel
Dag 15:      vrije dag in Ngapali
Dag 16:      vrije dag in Ngapali
Dag 17:      transfer naar vliegeld, vlucht Thandwe (Ngapali) – Yangon, transfer naar hotel
Dag 18:      transfer naar het vliegveld, vertrek vlucht uit Yangon
Dag 19:      aankomst

Prijs vanaf € 1415,- p.p.

Inbegrepen: transfers van en naar vliegvelden in Myanmar, 16 overnachtingen inclusief ontbijt. bootticket Mandalay – Bagan, privé auto met chauffeur op dag 6, binnenlandse vluchten Yangon – Heho,  Heho – Mandalay, Bagan – Thandwe (Ngapali), Thandwe (Ngapali) – Yangon.

 

Niet inbegrepen:  internationale vlucht, overige maaltijden, entreegelden, fooien, facultatieve excursies, persoonlijke uitgaven en plaatselijk vervoer.

 

Periode: Deze rondreis is alleen mogelijk van 1 oktober tot 31 maart,  het strandseizoen in Ngapali loopt van oktober tot maart (de regentijd loopt ongeveer van mei tot september).

 

 

Onze standaardhotels in Myanmar zijn prima toeristenklasse of middenklasse hotels, geselecteerd op sfeer, op hun ligging en natuurlijk vooral op een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Bij onze hotels in Myanmar is het ontbijt is inbegrepen. Je hebt altijd een kamer met eigen badkamer, en vaak airconditioning.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Myanmar.

Dagexcursie Ava, Amarapura en Sagaing, vanuit Mandalay

Prijs € 32,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Amarapura

Vanuit Mandalay is het mogelijk een excursie te maken naar de oude koningssteden Ava, Amarapura en Sagaing. De oude stad Ava (tegenwoordig Inwa) is omringd door rivieren en kanalen en het lijkt meteen of je een stap terug doet in de tijd. (meer…)

Mount Popa vanuit Bagan

Prijs € 27,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Mount Popa

Vanuit Bagan maak je een excursie van een halve dag naar Mount Popa. Deze vulkanische heuvel ligt op circa anderhalf uur rijden van Bagan en steekt al van ver boven de horizon uit. (meer…)

Ballonvaart over Bagan

Prijs € 352,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, ballonvaart

Stel je voor dat je zwevend als een vogel over de tempels van Bagan kunt glijden, terwijl in het oosten langzaam de zon opkomt. Het wordt steeds lichter, en de mist die ’s morgens vroeg over de tempels hangt, lost langzaam op. (meer…)

Dagtrekking in omgeving van Kalaw

Prijs € 32,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Kalaw dagtrekking

De omgeving van het bergachtige Kalaw is uitstekend geschikt voor een trektocht. Een uniek, onontdekt gebied waar vele bergstammen leven met ieder hun eigen rituelen en gebruiken. (meer…)

Boottocht over het meer, vanuit Inle Lake

Prijs € 18,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Inle Lake boottocht

Een excursie van een hele dag per boot over het prachtige Inle Lake. Het 20 kilometer lange meer ligt in de bergen en wordt bewoond door de Intha-bevolking die hun dorpen en akkers op palen in het meer hebben gebouwd. (meer…)

Pindaya grotten, vanuit Inle Lake

Prijs € 27,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Pindaya

Vanuit Inle Lake maak je een excursie van een halve dag naar de Pindaya grotten. De route door de heuvels is prachtig, overal is men aan het werk in de graan- en rijstvelden. (meer…)

Dag 1: vertrek 

 

Dag 2: aankomst op de luchthaven, transfer naar je hotel
Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel in het centrum van Yangon brengt. Je eerste dagen in Yangon kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis. In de avond kun je over de gezellige avondmarkt in China-town lopen!

 

Dag 3:  vrije dag in Yangon
Vandaag heb je een vrije dag in Yangon te besteden. Bezoek met een taxi bijvoorbeeld de beroemde Shwedagon Pagode, door de ontdekkingsreiziger Kippling ooit “het gouden Mysterie” genoemd. In de hitte van de dag schittert de 2500 jaar oude gouden stoepa in het zonlicht over de stad. Voor Birmese boeddhisten is Shwedagon de meest heilige plek in het land, elke Birmese boeddhist hoopt één keer in zijn leven deze plek te bezoeken.

 

Dag 4: vlucht van Yangon naar Heho, transfer naar Inle Lake
Vanuit Yangon vlieg je naar Heho, het vliegveld bij het Inle Lake. Op het vliegveld word je opgewacht door een auto met chauffeur, voor de transfer naar het relaxte dorp Nyaung Shwe, aan een kanaal bij het beroemde Inle Lake.

 

Dag 5:vrije dag Inle Lake
Het Inle Lake ligt in de bergen en heeft een adembenemende schoonheid. Het meer wordt bewoond door de Intha-bevolking die hun dorpen en akkers op palen in het meer hebben gebouwd. Het leukste is een motorbootje huren om de dag op het meer door te brengen en de drijvende tuinen, een sigarenfabriekje of een van de vele houten kloosters te bezoeken.

 

In de dorpen rondom het meer worden regelmatig markten gehouden, een ideale manier om de bergvolkeren van dichtbij te zien. Natuurlijk is het ook mogelijk een excursie per boot over het Inle Lake van te voren bij ons te boeken. Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina.

 

Dag 6: per privéauto via de Pindaya grotten naar Kalaw
Vanuit Inle Lake reis je per privéauto met chauffeur naar Kalaw. De route door de heuvels is prachtig, overal is men aan het werk in de graan- en rijstvelden. Onderweg breng je een bezoek aan de Pindaya grotten. In deze grotten bevinden zich meer dan 8000 Boeddhabeelden in verschillende soorten en maten!

 

Een indrukwekkend gezicht. Na deze stop reis je verder naar Kalaw, dat op een hoogte van zo’n 1300 meter ligt. Het is hier een stuk koeler en je vindt hier dan ook dennenbomen in de beboste heuvels. Kalaw is een voormalig Brits ‘Hillstation’ met veel mooie koloniale huizen.

 

Dag 7: vrije dag in Kalaw
Kalaw is een idyllisch dorp, omgeven door naaldbossen, waar vele kleurrijke bergstammen naartoe komen om op de markt in het centrum hun handelswaar te verkopen. In het dorp kun je op je gemak overal rondkijken, bijvoorbeeld in het kerkje, bij de grottempel of de lokale bioscoop.

 

In de omgeving van Kalaw zijn prachtige wandelingen te maken naar de kleurrijke bergstammen van de Palaung en Pa’O en hun dorpen. Je kunt voor een klein bedrag een excursie bij boeken, waarbij je een dagwandeling maakt onder begeleiding van een gids. Alleen in de maanden juli tot half oktober is dit door de weersomstandigheden niet mogelijk. Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina.

 

Dag 8: per privéauto naar Heho, vlucht naar Mandalay, transfer naar hotel
Vanuit Kalaw wordt je per privéauto naar het vliegveld van Heho gebracht voor de vlucht naar Mandalay. Na aankomst op het vliegveld van Mandalay word je naar je hotel gebracht waar je de komende 3 nachten verblijft. Mandalay is de tweede stad van Myanmar. Hier vind je onder andere de Mahamuni pagode, waar het beplakken van het grote Boeddhabeeld op televisieschermen wordt uitgezonden. ’s Avonds kun je van een heerlijk diner in één van de gezellige restaurants genieten.

 

Dag 9 & 10: vrije dag in Mandalay      
Tijdens je verblijf in Mandalay kun je helemaal zelf bepalen hoe je je dagen wilt invullen. Bezoek bijvoorbeeld de heilige Mandalay Hill, ga per fiets naar het knusse weversdorp Amarapura of bezoek de prachtige pagoden in Ava en Sagaing. Enkele kilometers ten zuiden van Mandalay vind je de beroemde, en zeer vaak gefotografeerde U Bein Bridge, een teakhouten brug van meer dan een kilometer lang! Je kunt de stad natuurlijk op eigen gelegenheid verkennen, maar je kunt ook kiezen voor een van onze excursies.

 

Vanuit Mandalay is het mogelijk Hsipaw en het sfeervolle plaatsje (en voormalige ‘hillstation’) Pyin U Lwin te bezoeken, een aandenken uit de Brits-koloniale tijd. Selecteer de bouwsteen, en wij nemen het op in jouw reisvoorstel op maat.

 

Dag 11: vanuit Mandalay per boot naar Bagan
Na enkele dagen Mandalay maak je de prachtige reis per boot over de Irrawaddy rivier naar het oude Bagan. De reis duurt zo’n 7 tot 12 uur, afhankelijk van de drukte, de waterstand en de snelheid van de boot. Tijdens de reis zit je op een stoel op het dek van de boot. Onderweg stopt de boot regelmatig om mensen en goederen in- en uit te laten, dé manier om het bedrijvige rivierleven gade te slaan. Bij aankomst in Bagan zie je de tempels al in de verte liggen, een prachtige manier om kennis te maken met deze oude tempelstad. Je overnacht in Bagan.

 

Dag 12 & 13:  vrije dagen in Bagan
Bagan is één van de mooiste plekken in Azië met een grote historische waarde. In het rustieke Bagan kun je de eeuwenoude ruïnes van honderden tempels per fiets of met paard & wagen ontdekken. Het leuke aan de paardenkarretjes is dat de locals de leukste plekjes kennen om heen te gaan. De bekendere tempels kun je gemakkelijk zelf bezoeken, bij het hotel kun je voor een paar euro een fiets huren. Het is natuurlijk ook mogelijk een excursie per auto met chauffeur bij ons te boeken, als je de fiets iets te avontuurlijk vindt.  Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina.

 

De entree (ca. 20 Usd) wordt gebruikt voor de restauratie van de monumenten in deze unieke omgeving. Bagan was de hoofdstad van het vroegere koninkrijk Pagan en is voor de meeste van onze reizigers een hoogtepunt van hun reis naar Myanmar. Stel je een uitgestrekte vlakte voor, van meer dan 40 vierkante kilometers, bezaait met vele tempels die boven de horizon uitsteken. Vooral tijdens de zonsopkomst en/of zonsondergang is het echt een prachtige ervaring om de tempels te beklimmen en te genieten van het uitzicht.

 

Dag 14: vlucht van Bagan naar Thandwe, transfer naar hotel in Ngapali
Om in Ngapali te komen vlieg je eerst naar Thandwe, een vroeger Brits kuuroord. Dit is mogelijk vanuit Yangon, Bagan of Inle Lake. Het is een sfeervol stadje tussen de heuvels, als je tijd hebt kun je hier de drie kleine pagodes bezoeken. Vanuit Thandwe regelt het hotel een transfer naar Ngapali. Na ongeveer 15 minuten rijden kom je aan bij de prachtige zandstranden van Ngapali beach. Kom je op tijd aan, dan kan je genieten van een prachtige zonsondergang!

 

Dag 15 & 16: vrije dagen Ngapali Beach
Je vrije dagen in Ngapali  kun je helemaal naar eigen wens invullen. Niets hoeft, alles mag! Je kunt hier heerlijk zwemmen, surfen, snorkelen en relaxen of een lokale markt in één van de kleine vissersdorpen bezoeken! Of maak een boottrip naar een van de mooie eilandjes die voor de kust liggen. ’s Avonds kun je in één van de vele restaurantjes van een vers gevangen vis genieten.


Dag 17: transfer naar Thandwe, vlucht naar Yangon, transfer naar hotel
Vandaag word je terug gebracht naar het vliegveld van Thandwe, voor de vlucht naar Yangon. In Yangon word je opgewacht en naar het hotel gebracht. In de avond kun je bijvoorbeeld over de gezellige avondmarkt in Chinatown van Yangon lopen. Geniet je liever nog een paar extra dagen van deze prachtige stranden, dan kan dit natuurlijk ook!

 

Dag 18: transfer naar het vliegveld, vertrek Yangon
Na het ontbijt in je hotel in Yangon is deze bouwsteen ten einde, maar je kunt natuurlijk kiezen voor een van onze andere bouwstenen en je reis door Myanmar vervolgen. De meeste reizigers kiezen na deze bouwsteen voor een bezoek aan de Gouden rots. Maar je kunt ook de prachtige rondreis naar het Zuiden door de Mon staat maken.

 

Dag 19: aankomst, einde van deze rondreis

Prijs vanaf € 1415,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 12 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider