headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Myanmar rondreis Langs de hoogtepunten van Myanmar: pagodes, tempels & groene rijstvelden

Yangon - Mandalay – Bagan – Kalaw – Inle Lake – Yangon

17 dagen, 16 nachten

Prijs vanaf € 749,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Myanmar rondreis hoogtepunten

Myanmar rondreis Hoogtepunten

Bij deze rondreis door Myanmar bezoek je de hoogtepunten Yangon, Mandalay, Bagan, Kalaw en Inle Lake. Je reist per bus, boot en privé-auto met chauffeur, een ideale manier om kennis te maken met dit prachtige land!

 

De reis begint in Yangon, stad van de schitterende (letterlijk & figuurlijk) Shwedagon Pagode. Vanuit Yangon reis je per airco nachtbus naar Mandalay, waar je kennis maakt met de vele tempels en oude koningssteden. Vervolgens reis je per boot over de Irrawaddy rivier naar Bagan, waar je de mooiste tempelcomplexen van de wereld zult vinden.

 

Vanuit Bagan reis je per privé-auto met chauffeur via Mount Popa naar Kalaw, een uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving. Hierna reis je per privé-auto via de Pindaya grotten naar het Inle Lake, waar je kennis maakt met de beroemde beenroeiers. Vanuit Inle vlieg je weer terug naar Yangon, waar je nog één nacht verblijft voor je weer terugkeert naar Nederland.


Dag 1:         vertrek vlucht
Dag 2:         aankomst in Yangon, transfer naar hotel
Dag 3:         vrije dag in Yangon
Dag 4:         overdag vrij, van Yangon naar Mandalay per airco nachtbus
Dag 5:         ’s ochtends aankomst in Mandalay
Dag 6:         vrije dag in Mandalay
Dag 7:         vrije dag in Mandalay
Dag 8:         van Mandalay naar Bagan per boot
Dag 9:         vrije dag in Bagan
Dag 10:       vrije dag in Bagan
Dag 11:       van Bagan met privé-auto via Mount Popa naar Kalaw
Dag 12:       vrije dag in Kalaw
Dag 13:       van Kalaw met privé-auto via Pindaya grotten naar Inle Lake
Dag 14:       vrije dag Inle Lake
Dag 15:       transfer naar vliegveld, vlucht van Inle Lake naar Yangon, transfer naar hotel
Dag 16:       transfer naar het vliegveld, vertrek vlucht uit Yangon
Dag 17:       aankomst

Prijs vanaf € 749,- p.p.

vanaf € 749,- p.p. in het laagseizoen

 

vanaf € 865,- p.p. in het hoogseizoen

 

Laagseizoen: 1 mei t/m 30 september  (zomermaanden)
Hoogseizoen: 1 oktober t/m 30 april (wintermaanden)


Inbegrepen:
transfer van vliegveld naar hotel in centrum Yangon, busticket Yangon – Mandalay (airco bus), bootticket Mandalay – Bagan, privé auto met chauffeur op dag 11 en dag 13, binnenlandse vlucht Heho – Yangon, transfer van Inle Lake naar vliegveld Heho, van het vliegveld naar je hotel in Yangon (2x) en van je hotel in Yangon naar het vliegveld, 13 overnachtingen inclusief ontbijt


Niet inbegrepen
: internationale vlucht, overige maaltijden, entreegelden, fooien, facultatieve excursies, persoonlijke uitgaven en plaatselijk vervoer


Onze standaardhotels in Myanmar zijn prima toeristenklasse of middenklasse hotels, geselecteerd op sfeer, op hun ligging en natuurlijk vooral op een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Bij onze hotels in Myanmar is het ontbijt is inbegrepen. Je hebt altijd een kamer met eigen badkamer, en vaak airconditioning.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Myanmar

Dagexcursie Ava, Amarapura en Sagaing, vanuit Mandalay

Prijs € 32,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Amarapura

Vanuit Mandalay is het mogelijk een excursie te maken naar de oude koningssteden Ava, Amarapura en Sagaing. De oude stad Ava (tegenwoordig Inwa) is omringd door rivieren en kanalen en het lijkt meteen of je een stap terug doet in de tijd. (meer…)

Mount Popa vanuit Bagan

Prijs € 27,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Mount Popa

Vanuit Bagan maak je een excursie van een halve dag naar Mount Popa. Deze vulkanische heuvel ligt op circa anderhalf uur rijden van Bagan en steekt al van ver boven de horizon uit. (meer…)

Ballonvaart over Bagan

Prijs € 352,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, ballonvaart

Stel je voor dat je zwevend als een vogel over de tempels van Bagan kunt glijden, terwijl in het oosten langzaam de zon opkomt. Het wordt steeds lichter, en de mist die ’s morgens vroeg over de tempels hangt, lost langzaam op. (meer…)

Dagtrekking in omgeving van Kalaw

Prijs € 32,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Kalaw dagtrekking

De omgeving van het bergachtige Kalaw is uitstekend geschikt voor een trektocht. Een uniek, onontdekt gebied waar vele bergstammen leven met ieder hun eigen rituelen en gebruiken. (meer…)

Boottocht over het meer, vanuit Inle Lake

Prijs € 18,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Inle Lake boottocht

Een excursie van een hele dag per boot over het prachtige Inle Lake. Het 20 kilometer lange meer ligt in de bergen en wordt bewoond door de Intha-bevolking die hun dorpen en akkers op palen in het meer hebben gebouwd. (meer…)

Pindaya grotten, vanuit Inle Lake

Prijs € 27,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Pindaya

Vanuit Inle Lake maak je een excursie van een halve dag naar de Pindaya grotten. De route door de heuvels is prachtig, overal is men aan het werk in de graan- en rijstvelden. (meer…)

Dag 1: vertrek

 

Dag 2: aankomst op de luchthaven, transfer naar je hotel
Na aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel in het centrum van Yangon brengt. Je eerste dagen in Yangon kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met deze stad , en dit bijzondere land!  In de avond kun je over de gezellige avondmarkt in Chinatown lopen!

 

Dag 3:  vrije dag in Yangon
Vandaag heb je een vrije dag in Yangon te besteden. Bezoek met een taxi bijvoorbeeld de beroemde Shwedagon Pagode, door de ontdekkingsreiziger Kippling ooit “Het gouden Mysterie” genoemd. In de hitte van de dag schittert de 2500 jaar oude gouden stoepa in het zonlicht over de stad. Voor Birmese boeddhisten is Shwedagon de meest heilige plek in het land, elke Birmese boeddhist hoopt één keer in zijn leven deze plek te bezoeken.

 

Dag 4: van Yangon naar Mandalay per airco nachtbus
Vandaag heb je nog de hele dag om Yangon verder te verkennen. In de avond reis je per airco nachtbus naar Mandalay, een reis van circa 8 uur. Als je liever overdag reist is dat ook mogelijk, er vertrekken in de ochtend meerdere bussen naar Mandalay. Vind je het leuk om met de trein te reizen, dan is de beroemde Mandalay Express Trein een optie. De treinreis duurt circa 16 uur en we reserveren dan een plaats in een 1st class seater coupé voor je.

 

Deze treinreis wordt door velen gezien als een geweldige ervaring en een prima manier om kennis te maken met de lokale bevolking, maar het is wel een avontuur. Het kan zijn dat je weinig slaapt door het lawaai, het schudden van de trein en de vele stops onderweg. Wil je liever meer comfort? Dan kun je ervoor kiezen om dit traject per binnenlandse vlucht af te leggen!

 

Dag 5: ’s ochtends aankomst in Mandalay
Vandaag kom je aan in Mandalay. Hier vind je onder andere de Mahamuni pagode, waar het beplakken van het grote Boeddhabeeld op televisieschermen wordt uitgezonden. ’s Avonds kun je van een heerlijk diner in één van de gezellige restaurants genieten.

 

Dag 6 & 7: vrije dagen in Mandalay
Tijdens je verblijf in Mandalay kun je helemaal zelf bepalen hoe je je dagen wilt invullen. Bezoek bijvoorbeeld de heilige Mandalay Hill, ga per fiets naar het knusse weversdorp Amarapura of bezoek de prachtige pagoden in Ava en Sagaing. Enkele kilometers ten zuiden van Mandalay vind je de beroemde, en zeer vaak gefotografeerde U Bein Bridge, een teakhouten brug van meer dan een kilometer lang! Je kunt de stad natuurlijk op eigen gelegenheid verkennen, maar je kunt ook kiezen voor een van onze excursies.

 

Vanuit Mandalay is het mogelijk Hsipaw en het sfeervolle plaatsje (en voormalige ‘hillstation’) Pyin U Lwin te bezoeken, een aandenken uit de Brits-koloniale tijd. Selecteer de extra bouwsteen, en wij nemen het op in jouw reisvoorstel op maat.

 

Dag 8: vanuit Mandalay per boot naar Bagan
Na enkele dagen Mandalay maak je de prachtige reis per boot over de Irrawaddy rivier naar het oude Bagan. De reis duurt zo’n 7 tot 12 uur, afhankelijk van de drukte, de waterstand en de snelheid van de boot. Tijdens de reis zit je op een stoel op het dek van de boot. Onderweg stopt de boot regelmatig om mensen en goederen in- en uit te laten, dé manier om het bedrijvige rivierleven gade te slaan. Bij aankomst in Bagan zie je de tempels al in de verte liggen, een prachtige manier om kennis te maken met deze oude tempelstad. Je overnacht in Bagan.

 

Dag 9 & 10: vrije dagen in Bagan
Bagan is één van de mooiste plekken in Azië met een grote historische waarde. In het rustieke Bagan kun je de eeuwenoude ruïnes van honderden tempels per fiets of met paard & wagen ontdekken. Het leuke aan de paardenkarretjes is dat de locals de leukste plekjes kennen om heen te gaan. De bekendere tempels kun je gemakkelijk zelf bezoeken, bij het hotel kun je voor een paar euro een fiets huren. Het is natuurlijk ook mogelijk een excursie per auto met chauffeur bij ons te boeken, als je de fiets iets te avontuurlijk vindt.  Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina.

 

De entree (ca. 20 Usd) wordt gebruikt voor de restauratie van de monumenten in deze unieke omgeving. Bagan was de hoofdstad van het vroegere koninkrijk Pagan en is voor de meeste van onze reizigers een hoogtepunt van hun reis naar Myanmar. Stel je een uitgestrekte vlakte voor, van meer dan 40 vierkante kilometers, bezaait met vele tempels die boven de horizon uitsteken. Vooral tijdens de zonsopkomst en/of zonsondergang is het echt een prachtige ervaring om de tempels te beklimmen en te genieten van het uitzicht.

 

Dag 11: vanuit Bagan met privé-auto via Mount Popa naar Kalaw
Vanuit Bagan reis je per privé-auto met chauffeur naar Kalaw. Onderweg maak je een stop bij de prachtig gelegen vulkaan Mount Popa. Het is een pittige klim omhoog met 777 treden, maar het spectaculaire uitzicht is de inspanning meer dan waard! Aan de voet van de berg vind je 37 beelden van ‘nats’ (geesten). Deze beschermheiligen worden vereerd door de plaatselijke bevolking.

 

Na deze stop reis je verder naar Kalaw, dat op een hoogte van zo’n 1300 meter ligt. Het is hier een stuk koeler en je vindt hier dan ook dennenbomen in de beboste heuvels. Kalaw is een voormalig Brits ‘Hillstation’ met veel mooie koloniale huizen.

 

Dag 12: vrije dag in Kalaw
Kalaw is een idyllisch dorp, omgeven door naaldbossen, waar vele kleurrijke bergstammen naartoe komen om op de markt in het centrum hun handelswaar te verkopen. In het dorp kun je op je gemak overal rondkijken, bijvoorbeeld in het kerkje, bij de grottempel of de lokale bioscoop.

 

In de omgeving van Kalaw zijn prachtige wandelingen te maken naar de kleurrijke bergstammen van de Palaung en Pa’O en hun dorpen. Je kunt voor een klein bedrag een excursie bij boeken, waarbij je een dagwandeling maakt onder begeleiding van een gids. Alleen in de maanden juli tot half oktober is dit door de weersomstandigheden niet mogelijk. Kijk voor de excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan dezepagina.

 

Dag 13: vanuit Kalaw met privé-auto via de Pindaya grotten naar Inle Lake
Vanuit Kalaw reis je verder per privé-auto met chauffeur naar het Inle Lake. De route door de heuvels is prachtig, overal is men aan het werk in de graan- en rijstvelden. Onderweg breng je een bezoek aan de Pindaya grotten. In deze grotten bevinden zich meer dan 8000 Boeddhabeelden in verschillende soorten en maten! Een indrukwekkend gezicht. Hierna reis je verder naar het relaxte dorp Nyaung Shwe, aan een kanaal bij het beroemde Inle Lake.

 

Dag 14: vrije dag Inle Lake
Het Inle Lake meer ligt in de bergen en heeft een adembenemende schoonheid. Het meer wordt bewoond door de Intha-bevolking die hun dorpen en akkers op palen in het meer hebben gebouwd. Het leukste is een motorbootje huren om de dag op het meer door te brengen en de drijvende tuinen, een sigarenfabriekje of een van de vele houten kloosters te bezoeken. In de dorpen rondom het meer worden regelmatig markten gehouden, een ideale manier om de bergvolkeren van dichtbij te zien. Natuurlijk is het ook mogelijk een excursie per boot over het Inle Lake van te voren bij ons te boeken. Kijk voor onze excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze pagina.

Dag 15: Inle Lake, transfer, binnenlandse vlucht naar Yangon & transfer naar je hotel
Vandaag word je opgehaald bij je hotel voor de transfer naar het vliegveld van Heho, voor de vlucht naar Yangon. In Yangon word je opgewacht en naar het hotel gebracht.

 

Dag 16: transfer naar het vliegveld, vertrek Yangon
Na het ontbijt in je hotel in Yangon is deze rondreis ten einde, maar je kunt natuurlijk kiezen voor een van onze andere bouwstenen en je reis door Myanmar vervolgen. Als je nog tijd hebt kun je kiezen voor een bezoek aan de Gouden rots. Maar je kunt ook hierna nog de prachtige rondreis naar het zuiden door de Mon staat maken of je kunt kiezen voor een van onze strandverlengingen. Kijk bij onze bouwstenen en selecteer ‘strand’!

 

Dag 17: aankomst

 

 

Prijs vanaf € 749,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 12 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider