headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Myanmar rondreis 3 – Myanmar Compleet

Yangon – Mandalay – Monywa – Bagan – Kalaw – Inle Lake – Sittwe – Mrauk U – Ngapali – Yangon

24 dagen, 23 nachten

Prijs vanaf € 2144,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Bij deze rondreis door  Myanmar bezoek je de hoogtepunten Yangon, Mandalay, Bagan, Kalaw en Inle Lake. Daarnaast breng je een bezoek aan Monywa en het onontdekte Mrauk U en je sluit af met een paar relaxte dagen aan het strand van Ngapali. Je reist de langere  afstanden per vliegtuig, maar ook de boot en een privé-auto met chauffeur staan op het programma.

 

De reis begint in Yangon, stad van de schitterende Shwedagon Pagode.Vanuit Yangon vlieg je naar Mandalay. Hier kun je prachtige excursies maken en de stad per fiets of paard en wagen verkennen. Hiervandaan rijd je per privé-auto via het Bodhi Tataung & Thanboddhay tempelcomplex naar Monywa. De volgende dag ga je via de Po Win Taung caves naar Pakokku, waar een privé-boot je naar Bagan zal brengen.

 

In Bagan kun je de eeuwenoude ruïnes van honderden tempels bezoeken! Na al dit moois kun je Mount Popa beklimmen voordat je naar Kalaw gaat. Bij Kalaw kan je heerlijk wandelen en de bergstammen ontmoeten. Je rijdt hierna via de Pindaya grotten naar Inle Lake, waar je kennis maakt met de beroemde beenroeiers. Hierna staat Sittwe op het programma.

 

Je wordt per privé-boot naar Mrauk U gebracht. Bekijk de ongerepte tempels van Mrauk U en maak een privé-dagtour naar Chin Village. Vervolgens vlieg je naar Thandwe, voor je bezoek aan Ngapali. Ngapali wordt door vele gezien als het mooiste strand van Myanmar. De witte zandstranden en vele palmbomen maken deze plek een echt tropisch paradijs! Na deze relaxte dagenvlieg je weer terug naar  Yangon, waar je nog één nacht verblijft voor je weer terugkeert naar Nederland.


Dag 1: vertrek uit Amsterdam
Dag 2: aankomst in Yangon, transfer naar je hotel
Dag 3: vrije dag in Yangon
Dag 4: transfer naar het vliegveld, vlucht  naar Mandalay, transfer naar je hotel
Dag 5 en 6: vrije dagen in Mandalay
Dag 7: per privé-auto naar Monywa via Bodhi Tataung & Thanboddhay tempelcomplex
Dag 8: per privé-auto via Po Win Taung caves naar Pakokku, privé-boot naar Bagan
Dag 9 en dag 10: vrije dagen in Bagan
Dag 11: van Bagan per prive-auto via Mount Popa naar Kalaw
Dag 12: vrije dag in Kalaw
Dag 13: van Kalaw met privé-auto via Pindaya grotten naar Inle Lake
Dag 14: vrije dag bij het Inle Lake
Dag 15: transfer naar het vliegveld, vlucht naar Sittwe (via Yangon), transfer naar je hotel
Dag 16: transfer naar de haven, per privé-boot naar Mrauk U
Dag 17: vrije dag in Mrauk U
Dag 18: privé-dagtour naar Chin Village, terug naar Mrauk-U
Dag 19: transfer naar de haven, per privé-boot naar Sittwe, transfer luchthaven, vlucht naar Thandwe (via Yangon), transfer naar Ngapali
Dag 20 en 21: vrije dagen in Nagapali
Dag 22: transfer naar het vliegveld, vlucht naar Yangon, transfer naar je hotel
Dag 23: transfer naar het vliegveld, vlucht naar Amsterdam
Dag 24: aankomst in Amsterdam

Prijs vanaf € 2144,- p.p.

€ 1938,- p.p. in het laagseizoen

 

€ 2144,- p.p. in het hoogseizoen

 

Laagseizoen: 1 mei t/m 30 september
Hoogseizoen: 1 oktober t/m 30 april

 

Inbegrepen: 21 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, privéauto met chauffeur op dag 7,8, 11 en 13, vervoer per privéboot van Pakokku naar Bagan, van Sittwe  naar Mrauk U en van Mrauk U naar Sittwe, binnenlandse vluchten Yangon – Mandalay, Inle Lake – Yangon – Sittwe, Sittwe – Yangon – Thandwe, Thandwe – Yangon, transfer van  Inle Lake naar vliegveld Heho, dagexcursie naar Chin Village en overige transfers volgens programma

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, facultatieve excursies, overige maaltijden, entreegelden, fooien,  persoonlijke uitgaven en plaatselijk vervoer

Onze standaardhotels in Myanmar zijn prima toeristenklasse of middenklasse hotels, geselecteerd op sfeer, op hun ligging en natuurlijk vooral op een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Bij onze hotels in Myanmar is het ontbijt is inbegrepen. Je hebt altijd een kamer met eigen badkamer, en vaak airconditioning.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Myanmar.

Dag 1: vertrek uit Amsterdam

 

Dag 2: aankomst in Yangon, transfer naar je hotel
Na aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel in het centrum van Yangon brengt. Je kan deze dagen gebruiken om aan het klimaat en aan de cultuur te wennen van dit mooie land! ’s Avonds is er een leuke markt in Chinatown die het waard is om een bezoek te brengen.

 

Dag 3: vrije dag in Yangon
Vandaag heb je een vrije dag in Yangon te besteden. Neem bijvoorbeeld een taxi en bezoek de beroemde Shwedagon Pagode, door de ontdekkingsreiziger Kippling ooit “Het gouden Mysterie” genoemd. In de hitte van de dag schittert de 2500 jaar oude gouden stoepa in het zonlicht over de stad. Voor Birmese boeddhisten is Shwedagon de meest heilige plek in het land, elke Birmese boeddhist hoopt één keer in zijn leven deze plek te bezoeken.

 

Dag 4: transfer naar het vliegveld, vlucht  naar Mandalay, transfer naar je hotel
Je wordt vandaag naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar Mandalay. Hier aangekomen word je naar je hotel gebracht. Afhankelijk van hoe laat je aankomt, kun je nog wat van de stad bezoeken.

 

Dag 5 en dag 6: vrije dagen in Mandalay
In Mandalay is er genoeg te doen, je bepaalt het allemaal zelf. Je kunt een bezoek brengen aan de  heilige Mandalay Hill, de prachtige pagoden in Ava en Sagaing of huur een fiets en ga naar het knusse weversdorp Amarapura. Enkele kilometers ten zuiden van Mandalay vind je de beroemde, en zeer vaak gefotografeerde U Bein Bridge, een teakhouten brug van meer dan een kilometer lang!

 

Je kunt de stad natuurlijk op eigen gelegenheid verkennen, maar je kunt ook kiezen voor een van onze excursies. Vanuit Mandalay is het mogelijk Hsipaw en het sfeervolle plaatsje (en voormalige ‘hillstation’) Pyin U Lwin te bezoeken, een aandenken uit de Brits-koloniale tijd. Selecteer de extra bouwsteen, en wij nemen het op in jouw reisvoorstel op maat.

 

Dag 7: per privé-auto naar Monywa via Bodhi Tataung & Thanboddhay tempelcomplex
Je gaat vandaag per privé-auto met chauffeur naar Monywa; een mooie route. Onderweg bezoek je eerst Bodhi Tataung (vertaald 1000 Boeddha’s), vooral bekend vanwege de enorme liggende en staande Boeddha die je al van veraf kunt zien. Hierna bezoek je het  Thanboddhay tempelcomplex. In de tempel vind je meer dan een half miljoen Boeddhabeelden. Dit tempelcomplex wordt ook wel de Borobudur van Myanmar genoemd, met als hoogtepunt de Thanboddhay pagode zelf. Vervolgens reis je door naar Monywa waar je eventueel in de stad een lunch kunt nuttigen.

 

Dag 8: via Hpo Win Daung grotten naar Pakokku, privé boot naar Bagan
De reis naar de Hpo Win Taung grotten duurt ongeveer een uur. In de grotten vind je duizenden Boeddha’s. Ook hebben een aantal grotten prachtige muurschilderingen. Dit complex is (nog) niet gerestaureerd en je zult hier niet heel veel andere toeristen tegenkomen. Vervolgens reis je verder naar Pakokku, aan de Irrawaddy rivier. Je kunt hier even rondwandelen voor je aan boord gaat van de privé-boot die je naar Bagan brengt. De boottocht naar Bagan duurt ca. 2 uur. Bij aankomst zie je de tempels al in de verte liggen, een prachtige manier om kennis te maken met deze oude tempelstad.

 

Dag 9 en dag 10: vrije dagen in Bagan
In Bagan kun je de eeuwenoude ruïnes van honderden tempels bezoeken. Het is een stad met grote historische waarde. Je kunt de stad per fiets of met paard en wagen ontdekken. Het leuke aan de paardenkarretjes is dat de locals de leukste plekjes kennen om heen te gaan. Als je voor de fiets kiest, kun je gemakkelijk bij het hotel voor een paar euro een fiets huren. Heb je geen zin om te fietsen, dan kan je natuurlijk ook een excursie per auto met chauffeur bij ons boeken. De entree (ca. 20 Usd) wordt gebruikt voor de restauratie van de monumenten in deze unieke omgeving.

 

Bagan was de hoofdstad van het vroegere koninkrijk Pagan en is voor de meeste van onze reizigers een hoogtepunt van hun reis naar Myanmar. Het is een vlakte van meer dan 40 vierkante kilometers, bezaait met vele tempels. Vooral tijdens de zonsopkomst en/of zonsondergang is het echt een prachtige ervaring om de tempels te beklimmen en te genieten van het uitzicht.

 

Dag 11: van Bagan per prive-auto via Mount Popa naar Kalaw
Vanuit Bagan reis je per privé-auto met chauffeur naar Kalaw. Onderweg maak je een stop bij de prachtig gelegen vulkaan Mount Popa. Het is een pittige klim omhoog met 777 treden, maar het spectaculaire uitzicht is de inspanning meer dan waard! Aan de voet van de berg vind je 37 beelden van ‘nats’ (geesten). Deze beschermheiligen worden vereerd door de plaatselijke bevolking. Na deze stop reis je verder naar Kalaw, dat op een hoogte van zo’n 1300 meter ligt. Het is hier een stuk koeler en je vindt hier dan ook dennenbomen in de beboste heuvels. Kalaw is een voormalig Brits ‘Hillstation’ met veel mooie koloniale huizen.

 

Dag 12: vrije dag in Kalaw
Kalaw, omgeven door naaldbossen, heeft een leuke markt in het centrum waar kleurrijke bergstammen hun waar komen verkopen. Verder kun je naar de lokale kerk of de grottentempel. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld naar de kleurrijke bergstammen van de Palaung en Pa’O en hun dorpen. Je kunt ook, tegen een kleine vergoeding, een dagwandeling onder begeleiding van een gids bij boeken. Dit is niet mogelijk in de maanden juli tot half oktober vanwege de weersomstandigheden. Kijk voor de excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze pagina.

 

Dag 13: van Kalaw met privé-auto via Pindaya grotten naar Inle Lake
Vanuit Kalaw reis je verder per privé-auto met chauffeur naar het Inle Lake. De route door de heuvels is prachtig, overal is men aan het werk in de graan- en rijstvelden. Onderweg breng je een bezoek aan de Pindaya grotten. In deze grotten bevinden zich meer dan 8000 Boeddhabeelden in verschillende soorten en maten! Een indrukwekkend gezicht. Hierna reis je verder naar het relaxte dorp Nyaung Shwe, aan een kanaal bij het beroemde Inle Lake.

 

Dag 14: vrije dag bij het Inle Lake
Het Inle Lake meer ligt in de bergen en heeft een adembenemende schoonheid. Het meer wordt bewoond door de Intha-bevolking die hun dorpen en akkers op palen in het meer hebben gebouwd. Het leukste is een motorbootje huren om de dag op het meer door te brengen en de drijvende tuinen, een sigarenfabriekje of een van de vele houten kloosters te bezoeken. In de dorpen rondom het meer worden regelmatig markten gehouden, een ideale manier om de bergvolkeren van dichtbij te zien. Natuurlijk is het ook mogelijk een excursie per boot over het Inle Lake van te voren bij ons te boeken. Kijk voor onze excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze pagina.

 

Dag 15: transfer naar het vliegveld, vlucht naar Sittwe (via Yangon), transfer naar je hotel
Vandaag word je opgehaald bij je hotel voor de transfer naar het vliegveld van Heho, voor de vlucht naar Sittwe, via Yangon. Na  aankomst in Sittwe kun je het levendige centrum verkennen. Het hotel ligt midden in het centrum, zodat je het makkelijk kunt lopen. Een echte aanrader is het River Valley Seafood restaurant aan de rivier, naast de nieuwe haven (in aanleg). Hier kun je gezellig buiten zitten op het terras onder het genot van een tapbiertje en een smakelijke maaltijd van bijvoorbeeld verse vis of garnalen. Ook het View Point mag je niet missen, geniet hier van een prachtige zonsondergang over de rivier terwijl de hemel alle kleuren rood kleurt.

 

Dag 16: transfer naar de haven, per privé-boot naar Mrauk U
‘s Morgens vroeg word je naar de haven gebracht voor de tocht per privé-boot. De tocht duurt ca. 5,5 uur en aan boord is koffie, thee, water en fruit aanwezig. Geniet vanuit een luie stoel van het uitzicht onderweg! Na aankomst word je per auto naar je hotel in het centrum van Mrauk U gebracht, op loopafstand van de belangrijkste tempels. In de middag kun je meteen de eerste tempels verkennen.

 

Dag 17: vrije dag in Mrauk U
Je kunt vandaag op eigen gelegenheid de ongerepte tempels van het de bijzondere plaats Mrauk U bezoeken. Je kunt voor een paar euro een fiets huren in het dorp of bij de receptie van je hotel. Ook kun je je lekker laten rondrijden in een traditioneel paardenkarretje.

 

Dag 18: privé-dagtour naar Chin Village, terug naar Mrauk-U
Vandaag maak je een prachtige excursie naar de Tattoed Ladies in de Chin Villages. Na het ontbijt reis je per jeep/auto in circa 25 minuten over een slechte weg naar de rivier. Hier ligt een privé-boot op je te wachten voor de prachtige boottocht naar de dorpjes waar de Chin vrouwen leven. Het is ongeveer 2 uur varen naar het eerste dorp. Onderweg kun je genieten van het dagelijkse Birmese leven langs de rivier. Meestal stop je even onderweg om op de lokale markt wat inkopen te doen voor de bewoners van de dorpjes.

 

In het eerste dorpje wonen nog 7 vrouwen met tatoeages op hun gezicht. Maar sinds de zeventiger jaren is het verboden om meisjes te tatoeëren, dus over enige jaren zal het niet meer mogelijk zijn deze bijzondere traditie te aanschouwen. Na een uitgebreid bezoek aan het dorp, reis je per boot verder naar het iets verder gelegen tweede dorp. Toen wij hier op bezoek kwamen, woonden er nog 3 vrouwen met tatoeages. Na deze indrukwekkende ontmoetingen reis je per boot en jeep terug naar Mrauk U. In de namiddag heb je nog de mogelijkheid te genieten van de zonsondergang vanaf een van de heuvels in het dorp.

 

Dag 19: transfer naar de haven en per privé-boot naar Sittwe, transfer luchthaven, vlucht naar Thandwe, transfer naar Ngapali
Na het ontbijt word je opgehaald voor de transfer van het hotel naar de aanlegsteiger. Hier stap je weer in je eigen privéboot voor de terugreis naar Sittwe. In de haven van Sittwe word je opgewacht en naar het vliegveld van Sittwe gebracht. Om in Ngapali te komen vlieg je eerst naar Thandwe, een vroeger Brits kuuroord.

 

Thandwe is een sfeervol stadje tussen de heuvels, als je tijd hebt kun je hier de drie kleine pagodes bezoeken. Vanuit Thandwe regelt het hotel een transfer naar Ngapali. Na ongeveer 15 minuten rijden kom je aan bij de prachtige zandstranden van Ngapali beach. Kom je op tijd aan, dan kun je genieten van een prachtige zonsondergang!

 

Dag 20 en dag 21: vrije dagen in Ngapali Beach
Je vrije dagen in Ngapali  kun je helemaal naar eigen wens invullen. Niets hoeft, alles mag! Je kunt hier heerlijk zwemmen, surfen, snorkelen en relaxen. Maak een boottrip naar een van de eilandjes voor de kust en sla nog wat souvenirs in op een lokale markt in één van de kleine vissersdorpen. Hier kun je natuurlijk ook heerlijke verse vis eten.

 

Dag 22: transfer naar Thandwe, vlucht naar Yangon, transfer naar je hotel
Vandaag word je terug gebracht naar het vliegveld van Thandwe, voor de vlucht naar Yangon. Hier aangekomen word je naar je hotel gebracht. Geniet van deze laatste dag in het prachtige Myanmar.

 

Dag 23: transfer naar het vliegveld, vertrek Yangon
Na het ontbijt in je hotel in Yangon is deze bouwsteen ten einde, maar je kunt natuurlijk kiezen voor een van onze andere bouwstenen en je reis door Myanmar vervolgen. Je wordt naar het vliegveld van Yangon gebracht voor je vlucht naar Amsterdam.

 

Dag 24: aankomst in Amsterdam, einde van deze rondreis
Na je aankomst in Amsterdam is deze bijzondere rondreis voorbij!

Prijs vanaf € 2144,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 14 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider