headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Via Monywa naar Bagan

Mandalay – Monywa - Bagan

2 dagen, 1 nacht

Prijs € 205,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar bouwsteen, Monywa

Bij deze bouwsteen reis je in 2 dagen via Monywa naar Bagan, in plaats van de rechtstreekse boottocht. In Mandalay word je opgehaald door de privéauto met chauffeur en op weg naar Monywa bezoek je het schitterende Thanboddhay tempelcomplex en Bodhi Tataung. De volgende dag bezoek je de Hpo Win Daung grotten en vervolgens reis je per privéboot van Pakokku naar Bagan.


Dag 1: van Mandalay naar Monywa via Bodhi Tataung & Thanboddhay tempelcomplex

Dag 2: via Hpo Win Daung caves naar Pakokku, privé boot naar Bagan

Prijs € 205,- p.p.

Inbegrepen: vervoer per privé auto met chauffeur van Mandalay to Pakokku, vervoer per privéboot van Pakokku naar Bagan en 1 hotelovernachting inclusief ontbijt.

 

Niet inbegrepen: entreegelden.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: MMP035.

 

Laagseizoen: 1 mei t/m 30 september
Hoogseizoen: 1 oktober t/m 30 april

Onze standaardhotels in Myanmar zijn prima toeristenklasse of middenklasse hotels, geselecteerd op sfeer, op hun ligging en natuurlijk vooral op een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Bij onze hotels in Myanmar is het ontbijt is inbegrepen. Je hebt altijd een kamer met eigen badkamer, en vaak airconditioning.

 

Een comfort-hotel is net iets comfortabeler ingericht, en beschikt over net iets meer faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een zwembad.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Myanmar

Dag 1: van Mandalay naar Monywa via Thanboddhay & Bodhi Tataung

Na het ontbijt word je opgehaald door de privéauto met chauffeur en reis je via een mooie route naar Monywa. Onderweg bezoek je eerst Bodhi Tataung (vertaald 1000 Boeddha’s), vooral bekend vanwege de enorme liggende en staande Boeddha die je al van veraf kunt zien. Hierna bezoek je het  Thanboddhay tempelcomplex. In de tempel vind je meer dan een half miljoen Boeddhabeelden. Dit tempelcomplex wordt ook wel de Borobudur van Myanmar genoemd, met als hoogtepunt de Thanboddhay pagode zelf. Vervolgens reis je door naar Monywa waar je eventueel in de stad een lunch kunt nuttigen.

 

Dag 2: via Hpo Win Daung grotten naar Pakokku, privé boot naar Bagan
Vandaag reis je in ongeveer een uur zuidwaarts naar de Hpo Win Daung grotten. In de grotten vind je duizenden Boeddha’s. Ook hebben een aantal grotten prachtige muurschilderingen. Dit complex is (nog) niet gerestaureerd en je zult hier niet heel veel andere toeristen tegenkomen.

 

Vervolgens reis je verder naar Pakokku, aan de Irrawaddy rivier. Je kunt hier even rondwandelen voor je aan boord gaat van de privéboot die je naar het oude Bagan zal brengen. De boottocht naar Bagan duurt circa 2 uur en je zult je geen moment vervelen. Bij aankomst in Bagan zie je de tempels al in de verte liggen, een prachtige manier om kennis te maken met deze oude tempelstad.

Prijs € 205,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 4 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!