headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Trekking vanuit Pindaya naar Yasakyi

Pindaya - Yasakyi - Pindaya

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 95,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Myanmar trekking Yasakyi,

Tijdens deze avontuurlijk bouwsteen maak je een prachtige tweedaagse wandeling met gids vanuit Pindaya. Je maakt kennis met de minderheden van Danu, Palaung en Pa’O en je overnacht in het klooster van Yasakyi. Tijdens de trekking krijg je volop de gelegenheid om te genieten van de prachtige natuur, je ontmoet de vriendelijke bevolking en je proeft van de lokale lekkernijen!


Dag 1: aankomst in Pindaya, overnachting in hotel

Dag 2: trekking van Pindaya naar Yasakyi, overnachting in klooster

Dag 3: trekking van Yasakyi terug naar Pindaya, einde bouwsteen

Prijs € 95,- p.p.

Inbegrepen: 1 overnachting in hotel in Pindaya, 1 overnachting in het klooster van Yasakyi (matrassen en dekens ter plaatse), Engelssprekende gids, alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met de lunch op de derde dag en een fles drinkwater per persoon per dag.

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, vervoer naar en van Pindaya, optioneel bezoek aan de grot en fooien.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Periode: van 1 oktober tot eind maart

 

Reiscode: MMT020

Let op: Tijdens de koude maanden december en januari is het aan te raden om extra warme kleren mee te nemen (een warme (fleece) trui en lange broek), omdat het ’s avonds flink kan afkoelen. In de vroege ochtend kan het in de heuvels soms slechts 5 graden worden…. Beddengoed is voldoende aanwezig in het klooster maar wordt niet dagelijks gelucht.

 

Een lakenzak vonden wij daarom geen overbodige luxe! We raden je verder aan om een kleine rugzak mee te nemen tijdens de trekking, de overige bagage blijft achter in het hotel in Pindaya. In deze ‘daypack’ kun je dan wat ondergoed, toiletbenodigdheden, toiletpapier, een handdoek, slippers voor ’s avonds, extra kleding, je lakenzak en een kleine zaklamp meenemen. Ook is het belangrijk dat je een pet, zonnebrand en een goed antimuggen-middel bij je hebt!

In Pindaya verblijf je de eerste nacht in het Golden Cave hotel (of gelijkwaardig). Tijdens de trekking overnacht je in een van de gebouwen behorende bij het klooster, hier zijn matrassen en deken aanwezig, maar je hebt niet echt een eigen ‘kamer’. De gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen zijn erg eenvoudig en bevinden zich in een ander gebouw, achter het complex.

 

Op de foto’s zie je het hotel in Pindaya, het klooster in Yasakiyi en je slaapplaats in het klooster!

 

Myanmar hotels, Pindaya, hotel Golden CaveMyanmar trekking Yasakyi Myanmar, overnachting in klooster

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 1: aankomst Pindaya, overnachting in hotel
Deze bouwsteen begint met een overnachting in Pindaya. Afhankelijk van waar je vandaan komt en hoe laat je arriveert,  kun je in de middag misschien nog de beroemde grotten van Pindaya bezoeken, met daarin duizenden Boeddha beelden. Ook kun je een bezoekje brengen aan een plaatselijke werkplaats waar handgeschept papier en parasols worden gemaakt.

 

Dag 2: trekking van Pindaya naar Yasakyi, overnachting in klooster
Na het ontbijt word je in het hotel opgehaald door een lokale gids, waarna je start met de tweedaagse wandeling. Het eerste deel van de route heb je prachtig uitzicht over Pindaya en het meer. Na ongeveer anderhalf uur wandelen bereik je het dorpje Htut Ni, waar de Danu wonen, één van de etnische minderheden uit deze regio. Hier kun je even uitrusten en krijg je lokale lekkernijen voorgeschoteld. De route gaat verder via een steile weg langs theeplantages naar het dorp Sikya-Inn. Ter plaatse wordt de lunch klaargemaakt door je eigen kok en genuttigd bij een lokale familie!

 

Na de lunch wandel je verder naar Yasakyi, een dorp van de Palaung minderheid. In de loop van de middag kom je aan bij het klooster van  Yasakyi, waarna je de rest van de dag kunt doorbrengen zoals je zelf wilt. Als je nog energie over hebt, kun je Mount Yasakyi beklimmen. Vanaf het hoogste punt op zo’n 2100 meter heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving.

 

Het klooster van Yasakyi fungeert tevens als dorpshuis voor de omgeving en als slaapplaats voor wandelende toeristen. Je overnacht in een van de gebouwen behorende bij het klooster, onder het wakende oog van Boeddha!

 

Dag 2: trekking van Yatsakyi naar Pindaya
Na het ontbijt wandel  je via de dorpen Mene Taung (Pa’O), Pinsein Pin (Danu), Htin Shu Kone (Danu) en Taung Baw Gyi (Danu) terug naar Pindaya. Onderweg wordt je vriendelijk begroet door de lokale bewoners die op weg zijn naar hun theeplantages. Het laatste stuk van de wandeling gaat snel bergafwaarts, je ziet Pindaya al in de diepte liggen. In de loop van de middag ben je terug bij het hotel waar je je bagage oppikt voordat je doorreist naar bijvoorbeeld Nyaung Schwe, de uitvalsbasis voor het Inle Lake. Ook kun je ervoor kiezen een extra nacht in Pindaya te blijven, zodat je rustig kunt bijkomen van alle indrukken tijdens de trekking.

 

Prijs € 95,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider