headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Hsipaw & Pyin U Lwin

Lashio - Hsipaw - Pyin U Lwin - Mandalay

5 dagen, 4 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar bouwsteen, Hsipaw

Bij deze bouwsteen reis je vanuit Lashio naar Hsipaw, gelegen in het noordelijke deel van de Shan staat. In de prachtige omgeving van Hsipaw kun je mooie wandelingen maken en kennis maken met het authentieke Myanmar. Hierna reis je met de beroemde trein naar Pyin U Lwin, een sfeervol plaatsje met prachtige botanische tuinen, nostalgische paardenkoetsen en de unieke sfeer van een voormalig Engels ‘hillstation’.

 


Dag 1:      aankomst Lashio, privé transfer naar Hsipaw

Dag 2:      vrije dag in Hsipaw

Dag 3:      Hsipaw – Pyin U Lwin met de beroemde trein

Dag 4:      vrije dag in Pyin U Lwin

Dag 5:      Pyin U Lwin – Mandalay (zelf regelen met lokale jeep of taxi via het hotel)

Prijs vanaf € 139,- p.p. in het laagseizoen
Prijs vanaf € 149,- p.p. in het hoogseizoen

Inbegrepen: 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, privé transfer van Lashio naar Hsipaw en treinticket Hsipaw – Pyin U Lwin  

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden en vervoer van Pyin U Lwin naar Mandalay

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Laagseizoen: 1 mei t/m 30 september
Hoogseizoen: 1 oktober t/m 30 april

 

Reiscode: MMM055

 

Let op: in januari en december kan het hier ’s avonds behoorlijk afkoelen, een dikke sweater, muts en handschoenen zijn dan geen overbodige luxe!

Onze standaardhotels in Myanmar zijn prima toeristenklasse of middenklasse hotels, geselecteerd op sfeer, op hun ligging en natuurlijk vooral op een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Bij onze hotels in Myanmar is het ontbijt is inbegrepen. Je hebt altijd een kamer met eigen badkamer, en vaak airconditioning.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Myanmar

Dag 1: aankomst Lashio, privé transfer naar Hsipaw
Na aankomst in Lashio, staat onze chauffeur je al op te wachten voor de transfer naar Hsipaw. Kom je op tijd aan in Hsipaw dan kun je een wandeling maken naar één van de omliggende Shan dorpjes. Een perfecte manier om de vriendelijke en gastvrije bevolking van Myanmar te ontdekken!

 

Dag 2: vrije dag in Hsipaw
De ochtendmarkt in Hsipaw wordt gezien als één van de leukste van Myanmar. Verschillende bergstammen uit de omgeving en de dorpsbewoners komen hier samen om te handelen. Een levendig en kleurrijk tafereel!  Naast de wandelingen in de omgeving naar de Shan dorpjes, kan je  een boottocht maken over de Dokthawaddy rivier, waarbij je dooreen bergachtig gebied langs rijstvelden en dorpjes vaart.

 

Of laat rustig het lokale leven op je inwerken onder het genot van een drankje in het lokale theehuis. Er komen nog maar weinig toeristen in Hsipaw, zodat je hier nog een authentiek stukje Myanmar ziet!

 

Dag 3: Hsipaw – Pyin U Lwin met de beroemde trein
Vanuit Hsipaw maak je een unieke treinreis naar Pyin U Lwin.  De trein rijdt langzaam en stopt onderweg regelmatig, zodat je uit kunt stappen om foto’s te maken van de manoeuvres in de bochten. De treinreis wordt uitgebreid beschreven in Paul Theroux’ boek The Great Railway Bazaar (een aanrader om te lezen!).

 

Dag 4: vrije dag in Pyin U Lwin
Pyin U Lwin is een gezellig koloniaal stadje. In de koloniale tijd vonden de welgestelde Engelsen het in de zomer vaak te heet in het laagland van Myanmar. Daarom zochten zij hun toevlucht tot de hoger gelegen gebieden zoals de omgeving van Pyin U Lwin, een klein dorp op 1070 meter hoogte. Overal zie je paardenkoetsen waarmee je een ritje door de stad kunt maken; ze leveren in ieder geval een leuk straatbeeld op. In Pyin U Lwin zijn de botanische tuinen of de watervallen zeker een bezoek waard.

 

Dag 5: Pyin U Lwin – Mandalay (zelf regelen met lokale jeep of taxi via het hotel)
In de ochtend kun je een leuke tour per paardenkoets maken door de stad. Het straatbeeld wordt gevormd door verschillende nationaliteiten die je hier tegenkomt (Birmezen, Nepalezen, Chinezen, Indiërs en lokale bergstammen). Vandaag  reis je weer terug door ter plekke zelf een shared-taxi of jeep te regelen, die elke ochtend klaarstaan om naar Mandalay vertrekken. ’s Avonds kun je in één van de restaurants in Mandalay genieten van een heerlijke maaltijd.

 

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 4 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!