headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Highlights van Myanmar

Mandalay – Bagan – Kalaw – Inle Lake – Yangon

11 dagen, 10 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar bouwsteen: Highlights van Myanmar

Tijdens deze bouwsteen reis je per boot, vliegtuig en privé-auto met chauffeur langs de hoogtepunten van dit land vol pagoden, tempels, rijstvelden en kleurrijke bergstammen. De reis begint in Mandalay, waar je kennismaakt met de vele tempels en oude koningssteden. Daarna reis je per boot over de Irrawaddy rivier naar Bagan, waar je de mooiste tempelcomplexen van de wereld zult vinden. Vanuit Bagan reis je per privé-auto met chauffeur via Mount Popa naar Kalaw, uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving.

 

Vervolgens reis je verder per privé-auto via de Pindaya grotten naar het Inle Lake, waar je de beroemde beenroeiers zult zien. Een boottocht over het meer is hier natuurlijk een must! Hierna vlieg je weer terug naar Yangon, waar deze bouwsteen ten einde is.


Dag 1: aankomst in Mandalay

Dag 2: vrije dag in Mandalay

Dag 3: vrije dag in Mandalay

Dag 4: vanuit Mandalay per boot naar Bagan

Dag 5: vrije dag in Bagan

Dag 6: vanuit Bagan met privé-auto via Mount Popa naar Kalaw

Dag 7: vrije dag in Kalaw

Dag 8: vanuit Kalaw met privé-auto via de Pindaya-grotten naar Inle Lake

Dag 9: vrije dag Inle Lake

Dag 10: Inle Lake, transfer, binnenlandse vlucht naar Yangon & transfer naar je hotel

Dag 11: einde van deze bouwsteen

 

Prijs vanaf € 569,- p.p. in het laagseizoen
Prijs vanaf € 725,- p.p. in het hoogseizoen

Inbegrepen: 10 hotelovernachtingen incl. ontbijt, bootticket  Mandalay – Bagan, privé-auto met chauffeur op dag 6 en dag 8,  transfer van Inle Lake naar vliegveld Heho, binnenlandse vlucht Heho – Yangon en transfer van het vliegveld naar je hotel in Yangon.

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, entreegelden (o.a. Bagan 20 USD,  Inle Lake 10 USD, Pindaya 5 USD), fooien en niet genoemde excursies en plaatselijk vervoer.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Laagseizoen: 1 mei t/m 30 september
Hoogseizoen: 1 oktober t/m 30 april

 

Reiscode: MMM002

 

Onze standaardhotels in Myanmar zijn prima toeristenklasse of middenklasse hotels, geselecteerd op sfeer, op hun ligging en natuurlijk vooral op een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Bij onze hotels in Myanmar is het ontbijt is inbegrepen. Je hebt altijd een kamer met eigen badkamer, en vaak airconditioning.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Myanmar

Dagexcursie Ava, Amarapura en Sagaing, vanuit Mandalay

Prijs € 30,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Amarapura

Vanuit Mandalay is het mogelijk een excursie te maken naar de oude koningssteden Ava, Amarapura en Sagaing. De oude stad Ava (tegenwoordig Inwa) is omringd door rivieren en kanalen en het lijkt meteen of je een stap terug doet in de tijd. (meer…)

Mount Popa vanuit Bagan

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Mount Popa

Vanuit Bagan maak je een excursie van een halve dag naar Mount Popa. Deze vulkanische heuvel ligt op circa anderhalf uur rijden van Bagan en steekt al van ver boven de horizon uit. (meer…)

Ballonvaart over Bagan

Prijs € 289,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, ballonvaart

Stel je voor dat je zwevend als een vogel over de tempels van Bagan kunt glijden, terwijl in het oosten langzaam de zon opkomt. Het wordt steeds lichter, en de mist die ’s morgens vroeg over de tempels hangt, lost langzaam op. (meer…)

Dagtrekking in omgeving van Kalaw

Prijs € 29,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Kalaw dagtrekking

De omgeving van het bergachtige Kalaw is uitstekend geschikt voor een trektocht. Een uniek, onontdekt gebied waar vele bergstammen leven met ieder hun eigen rituelen en gebruiken. (meer…)

Boottocht over het meer, vanuit Inle Lake

Prijs € 17,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Inle Lake boottocht

Een excursie van een hele dag per boot over het prachtige Inle Lake. Het 20 kilometer lange meer ligt in de bergen en wordt bewoond door de Intha-bevolking die hun dorpen en akkers op palen in het meer hebben gebouwd. (meer…)

Pindaya grotten, vanuit Inle Lake

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Pindaya

Vanuit Inle Lake maak je een excursie van een halve dag naar de Pindaya grotten. De route door de heuvels is prachtig, overal is men aan het werk in de graan- en rijstvelden. (meer…)

Dag 1: aankomst in Mandalay
Deze bouwsteen begint in Mandalay. Misschien ben je rechtstreeks vanuit Bangkok naar Mandalay gevlogen, of kom je per bus, trein of vliegtuig vanuit de hoofdstad Yangon. In Mandalay vind je onder andere de Mahamuni pagode, waar het beplakken van het grote Boeddhabeeld op televisieschermen wordt uitgezonden. ’s Avonds kun je van een heerlijk diner in één van de gezellige restaurants genieten.

 

Dag 2 & 3: vrije dagen in Mandalay
Tijdens je verblijf in Mandalay kun je helemaal zelf bepalen hoe je je dagen wilt invullen. Bezoek bijvoorbeeld de heilige Mandalay Hill, ga per fiets naar het knusse weversdorp Amarapura of bezoek de prachtige pagoden in Ava en Sagaing. Enkele kilometers ten zuiden van Mandalay vind je de beroemde, en zeer vaak gefotografeerde U Bein Bridge, een teakhouten brug van meer dan een kilometer lang!

 

Je kunt de stad natuurlijk op eigen gelegenheid verkennen, maar je kunt ook kiezen voor een van onze excursies. Kijk hierboven in het tabblad excursies voor de mogelijkheden! Vanuit Mandalay is het ook mogelijk het sfeervolle plaatsje (en voormalige ‘hillstation’) Pyin U Lwin te bezoeken, een aandenken uit de Brits-koloniale tijd.

 

Dag 4: vanuit Mandalay per boot naar Bagan
Na enkele dagen Mandalay maak je de prachtige reis per boot over de Irrawaddy rivier naar het oude Bagan. De reis duurt zo’n 7 tot 12 uur, afhankelijk van de drukte, de waterstand en de snelheid van de boot. Tijdens de reis zit je op een stoel op het dek van de boot. Onderweg stopt de boot regelmatig om mensen en goederen in- en uit te laten, dé manier om het bedrijvige rivierleven gade te slaan. Bij aankomst in Bagan zie je de tempels al in de verte liggen, een prachtige manier om kennis te maken met deze oude tempelstad. Je overnacht in Bagan.

 

Dag 5: vrije dag in Bagan
Bagan
is één van de mooiste plekken in Azië met een grote historische waarde. In het rustieke Bagan kun je de eeuwenoude ruïnes van honderden tempels per fiets of met paard & wagen ontdekken. Het leuke aan de paardenkarretjes is dat de locals de leukste plekjes kennen om heen te gaan. De bekendere tempels kun je gemakkelijk zelf bezoeken, bij het hotel kun je voor een paar euro een fiets huren. Het is natuurlijk ook mogelijk een excursie per auto met chauffeur bij ons te boeken, als je de fiets iets te avontuurlijk vindt. De entree (ca. 20 Usd) wordt gebruikt voor de restauratie van de monumenten in deze unieke omgeving.

 

Bagan was de hoofdstad van het vroegere koninkrijk Pagan en is voor de meeste van onze reizigers een hoogtepunt van hun reis naar Myanmar. Stel je een uitgestrekte grote vlakte voor, met vele tempels die boven de horizon uitsteken. Vooral tijdens de zonsopkomst en/of zonsondergang is het echt een prachtige ervaring om de tempels te beklimmen en te genieten van het uitzicht.

 

Dag 6: vanuit Bagan met privéauto via Mount Popa naar Kalaw
Vanuit Bagan reis je per privéauto met chauffeur naar Kalaw. Onderweg maak je een stop bij de prachtig gelegen vulkaan Mount Popa. Het is een pittige klim omhoog met 777 treden, maar het spectaculaire uitzicht is de inspanning meer dan waard! Aan de voet van de berg vind je 37 beelden van ‘nats’ (geesten). Deze beschermheiligen worden vereerd door de plaatselijke bevolking.  Na deze stop reis je verder naar Kalaw, dat op een hoogte van zo’n 1300 meter ligt. Het is hier een stuk koeler en je vindt hier dan ook dennenbomen in de beboste heuvels. Kalaw is een voormalig Brits ‘Hillstation’ met veel mooie koloniale huizen.

 

Dag 7: vrije dag in Kalaw
Kalaw
is een idyllisch dorp, omgeven door naaldbossen, waar vele kleurrijke bergstammen naartoe komen om op de markt in het centrum hun handelswaar te verkopen. In het dorp kun je op je gemak overal rondkijken, bijvoorbeeld in het kerkje, bij de grottempel of de lokale bioscoop. In de omgeving van Kalaw zijn prachtige wandelingen te maken naar de kleurrijke bergstammen van de Palaung en Pa’O en hun dorpen. Je kunt voor een klein bedrag een excursie bij boeken, waarbij je een dagwandeling maakt onder begeleiding van een gids. Alleen in de maanden juli tot half oktober is dit door de weersomstandigheden niet mogelijk.

 

Dag 8: vanuit Kalaw met privéauto via de Pindaya grotten naar Inle Lake
Vanuit Kalaw reis je verder per privéauto met chauffeur naar het Inle Lake. De route door de heuvels is prachtig, overal is men aan het werk in de graan- en rijstvelden. Onderweg breng je een bezoek aan de Pindaya grotten. In deze grotten bevinden zich meer dan 8000 Boeddhabeelden in verschillende soorten en maten! Een indrukwekkend gezicht. Hierna reis je verder naar het relaxte dorp Nyaung Shwe, aan een kanaal bij het beroemde Inle Lake.

 

Dag 9: vrije dag Inle Lake
Het Inle Lake ligt in de bergen en heeft een adembenemende schoonheid. Het meer wordt bewoond door de Intha-bevolking die hun dorpen en akkers op palen in het meer hebben gebouwd. Het leukste is een motorbootje huren om de dag op het meer door te brengen en de drijvende tuinen, een sigarenfabriekje of een van de vele houten kloosters te bezoeken. In de dorpen rondom het meer worden regelmatig markten gehouden, een ideale manier om de bergvolkeren van dichtbij te zien. Natuurlijk is het ook mogelijk een excursie per boot over het Inle Lake van te voren bij ons te boeken.

 

Dag 10: Inle Lake, transfer, binnenlandse vlucht naar Yangon & transfer naar je hotel
Vandaag word je opgehaald bij je hotel voor de transfer naar het vliegveld van Heho, voor de vlucht naar Yangon. In Yangon word je opgewacht en naar het hotel gebracht. In de avond kun je bijvoorbeeld over de gezellige avondmarkt in Chinatown van Yangon lopen.

 

Dag 11: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt in je hotel in Yangon is deze bouwsteen ten einde, maar je kunt natuurlijk kiezen voor een van onze andere bouwstenen en je reis door Myanmar vervolgen. De meeste reizigers kiezen na deze bouwsteen voor een bezoek aan de Gouden rots. Maar je kunt ook de prachtige rondreis naar het Zuiden door de Mon staat maken of je kunt kiezen voor een van onze strandverlengingen.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider