headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Highlights van Myanmar in vogelvlucht

Yangon – Inle Lake – Kalaw - Mandalay – Bagan – Yangon

12 dagen, 11 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar bouwsteen, highlights Bagan

Bij deze bouwsteen reis je de langere afstanden per vliegtuig, maar ook een boot en een privéauto met chauffeur staan op het programma. De reis begint met een vlucht naar het Inle Lake, waar je kennis maakt met de beroemde beenroeiers. Vanuit Inle reis je per privé auto met chauffeur via de Pindaya grotten naar Kalaw, een uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving.

 

Vanuit Kalaw reis je per privéauto naar het vliegveld van Heho, voor de vlucht naar Mandalay. Hier maak je kennis  met de vele tempels en oude koningssteden. Daarna reis je per boot over de Irrawaddy rivier naar Bagan, waar je de mooiste tempelcomplexen van de wereld zult vinden. Vervolgens vlieg je weer terug naar Yangon, waar deze bouwsteen ten einde is.


Dag 1: vlucht van Yangon naar Heho, transfer naar Inle Lake

Dag 2: vrije dag Inle Lake

Dag 3: per privé-auto via de Pindaya grotten naar Kalaw

Dag 4: vrije dag in Kalaw

Dag 5: per privé-auto naar Heho, vlucht naar Mandalay, transfer naar hotel

Dag 6: vrije dag in Mandalay

Dag 7: vrije dag in Mandalay

Dag 8: vanuit Mandalay per boot naar Bagan

Dag 9: vrije dag in Bagan

Dag 10: vrije dag in Bagan

Dag 11: vlucht van Bagan naar Yangon, transfer naar hotel

Dag 12: einde van deze bouwsteen

 

Prijs vanaf € 785,- p.p. in het laagseizoen
Prijs vanaf € 1049,- p.p. in het hoogseizoen

Inbegrepen: bootticket Mandalay – Bagan, privé-auto met chauffeur op dag 3 en dag 5, alle hotelovernachtingen incl. ontbijt, binnenlandse vluchten Yangon – Heho,  Heho – Mandalay en Bagan – Yangon, transfers van het hotel naar vliegveld en van vliegveld naar hotel.

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, entreegelden (o.a. Bagan 20 USD,  Inle Lake 10 USD, Pindaya 5 USD), fooien en niet genoemde excursies en plaatselijk vervoer.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Laagseizoen: 1 mei t/m 30 september
Hoogseizoen: 1 oktober t/m 30 april

 

Reiscode: MMM010

 

Onze standaardhotels in Myanmar zijn prima toeristenklasse of middenklasse hotels, geselecteerd op sfeer, op hun ligging en natuurlijk vooral op een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Bij onze hotels in Myanmar is het ontbijt is inbegrepen. Je hebt altijd een kamer met eigen badkamer, en vaak airconditioning.

 

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Myanmar

Dagexcursie Ava, Amarapura en Sagaing, vanuit Mandalay

Prijs € 30,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Amarapura

Vanuit Mandalay is het mogelijk een excursie te maken naar de oude koningssteden Ava, Amarapura en Sagaing. De oude stad Ava (tegenwoordig Inwa) is omringd door rivieren en kanalen en het lijkt meteen of je een stap terug doet in de tijd. (meer…)

Mount Popa vanuit Bagan

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Mount Popa

Vanuit Bagan maak je een excursie van een halve dag naar Mount Popa. Deze vulkanische heuvel ligt op circa anderhalf uur rijden van Bagan en steekt al van ver boven de horizon uit. (meer…)

Ballonvaart over Bagan

Prijs € 289,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, ballonvaart

Stel je voor dat je zwevend als een vogel over de tempels van Bagan kunt glijden, terwijl in het oosten langzaam de zon opkomt. Het wordt steeds lichter, en de mist die ’s morgens vroeg over de tempels hangt, lost langzaam op. (meer…)

Dagtrekking in omgeving van Kalaw

Prijs € 29,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Kalaw dagtrekking

De omgeving van het bergachtige Kalaw is uitstekend geschikt voor een trektocht. Een uniek, onontdekt gebied waar vele bergstammen leven met ieder hun eigen rituelen en gebruiken. (meer…)

Boottocht over het meer, vanuit Inle Lake

Prijs € 17,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Inle Lake boottocht

Een excursie van een hele dag per boot over het prachtige Inle Lake. Het 20 kilometer lange meer ligt in de bergen en wordt bewoond door de Intha-bevolking die hun dorpen en akkers op palen in het meer hebben gebouwd. (meer…)

Pindaya grotten, vanuit Inle Lake

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar excursie, Pindaya

Vanuit Inle Lake maak je een excursie van een halve dag naar de Pindaya grotten. De route door de heuvels is prachtig, overal is men aan het werk in de graan- en rijstvelden. (meer…)

Dag 1: vlucht van Yangon naar Heho, transfer naar Inle Lake

Vanuit Yangon vlieg je naar Heho, het vliegveld bij het Inle Lake. Op het vliegveld word je opgewacht door een auto met chauffeur, voor de transfer naar het relaxte dorp Nyaung Shwe, aan een kanaal bij het beroemde Inle Lake.

 

Dag 2: vrije dag Inle Lake
Het Inle Lake meer ligt in de bergen en heeft een adembenemende schoonheid. Het meer wordt bewoond door de Intha-bevolking die hun dorpen en akkers op palen in het meer hebben gebouwd. Het leukste is een motorbootje huren om de dag op het meer door te brengen en de drijvende tuinen, een sigarenfabriekje of een van de vele houten kloosters te bezoeken. In de dorpen rondom het meer worden regelmatig markten gehouden, een ideale manier om de bergvolkeren van dichtbij te zien. Natuurlijk is het ook mogelijk een excursie per boot over het Inle Lake van te voren bij ons te boeken.

 

Dag 3: per privéauto via de Pindaya grotten naar Kalaw
Vanuit Inle Lake reis je per privéauto met chauffeur naar Kalaw. De route door de heuvels is prachtig, overal is men aan het werk in de graan- en rijstvelden. Onderweg breng je een bezoek aan de Pindaya grotten. In deze grotten bevinden zich meer dan 8000 Boeddhabeelden in verschillende soorten en maten! Een indrukwekkend gezicht. Na deze stop reis je verder naar Kalaw, dat op een hoogte van zo’n 1300 meter ligt. Het is hier een stuk koeler en je vindt hier dan ook dennenbomen in de beboste heuvels. Kalaw is een voormalig Brits ‘Hillstation’ met veel mooie koloniale huizen.

 

Dag 4: vrije dag in Kalaw
Kalaw
is een idyllisch dorp, omgeven door naaldbossen, waar vele kleurrijke bergstammen naartoe komen om op de markt in het centrum hun handelswaar te verkopen. In het dorp kun je op je gemak overal rondkijken, bijvoorbeeld in het kerkje, bij de grottempel of de lokale bioscoop.  In de omgeving van Kalaw zijn prachtige wandelingen te maken naar de kleurrijke bergstammen van de Palaung en Pa’O en hun dorpen. Je kunt voor een klein bedrag een excursie bij boeken, waarbij je een dagwandeling maakt onder begeleiding van een gids. Kijk hierboven in het tabblad excursies voor de mogelijkheden! Alleen in de maanden juli tot half oktober is dit door de weersomstandigheden niet mogelijk.

 

Dag 5: per privéauto naar Heho, vlucht naar Mandalay, transfer naar hotel
Vanuit Kalaw word je per privéauto naar het vliegveld van Heho gebracht voor de vlucht naar Mandalay. Na aankomst op het vliegveld van Mandalay word je naar je hotel gebracht waar je de komende 3 nachten verblijft. Mandalay is de tweede stad van Myanmar. Hier vind je onder andere de Mahamuni pagode, waar het beplakken van het grote Boeddhabeeld op televisieschermen wordt uitgezonden. ’s Avonds kun je van een heerlijk diner in één van de gezellige restaurants genieten.

 

Dag 6 & 7: vrije dag in Mandalay        
Tijdens je verblijf in Mandalay kun je helemaal zelf bepalen hoe je je dagen wilt invullen. Bezoek bijvoorbeeld de heilige Mandalay Hill, ga per fiets naar het knusse weversdorp Amarapura of bezoek de prachtige pagoden in Ava en Sagaing. Enkele kilometers ten zuiden van Mandalay vind je de beroemde, en zeer vaak gefotografeerde U Bein Bridge, een teakhouten brug van meer dan een kilometer lang! Je kunt de stad natuurlijk op eigen gelegenheid verkennen, maar je kunt ook kiezen voor een van onze excursies.

 

Vanuit Mandalay is het eventueel mogelijk het sfeervolle plaatsje (en voormalige ‘hillstation’) Pyin U Lwin te bezoeken.

 

Dag 8: vanuit Mandalay per boot naar Bagan
Na enkele dagen Mandalay maak je de prachtige reis per boot over de Irrawaddy rivier naar het oude Bagan. De reis duurt zo’n 7 tot 12 uur, afhankelijk van de drukte, de waterstand en de snelheid van de boot. Tijdens de reis zit je op een stoel op het dek van de boot. Onderweg stopt de boot regelmatig om mensen en goederen in- en uit te laten, dé manier om het bedrijvige rivierleven gade te slaan. Bij aankomst in Bagan zie je de tempels al in de verte liggen, een prachtige manier om kennis te maken met deze oude tempelstad. Je overnacht in Bagan.

 

Dag 9 & 10:  vrije dag in Bagan
Bagan is één van de mooiste plekken in Azië met een grote historische waarde. In het rustieke Bagan kun je de eeuwenoude ruïnes van honderden tempels per fiets of met paard & wagen ontdekken. Het leuke aan de paardenkarretjes is dat de locals de leukste plekjes kennen om heen te gaan. De bekendere tempels kun je gemakkelijk zelf bezoeken, bij het hotel kun je voor een paar euro een fiets huren. Het is natuurlijk ook mogelijk een excursie per auto met chauffeur bij ons te boeken, als je de fiets iets te avontuurlijk vindt. De entree (ca. 20 Usd) wordt gebruikt voor de restauratie van de monumenten in deze unieke omgeving.

 

Bagan was de hoofdstad van het vroegere koninkrijk Pagan en is voor de meeste van onze reizigers een hoogtepunt van hun reis naar Myanmar. Stel je een uitgestrekte vlakte voor,  met vele tempels die boven de horizon uitsteken. Vooral tijdens de zonsopkomst en/of zonsondergang is het echt een prachtige ervaring om de tempels te beklimmen en te genieten van het uitzicht.
 

Dag 11: vlucht van Bagan naar Yangon, transfer naar hotel
Vandaag word je bij je hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Bagan, voor de vlucht naar Yangon. In Yangon word je opgewacht en naar het hotel gebracht. In de avond kun je bijvoorbeeld over de gezellige avondmarkt in Chinatown van Yangon lopen.

 

Dag 12: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt in je hotel in Yangon is deze bouwsteen ten einde, maar je kunt natuurlijk kiezen voor een van onze andere bouwstenen en je reis door Myanmar vervolgen. De meeste reizigers kiezen na deze bouwsteen voor een bezoek aan de Gouden rots. Maar je kunt ook de prachtige rondreis naar het Zuiden door de Mon staat maken of je kunt kiezen voor een van onze strandverlengingen.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider