headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Het ongerepte zuiden van Myanmar

Yangon – Kyaiktiyo - Hpa An - Mawlamyine – Yangon

7 dagen, 6 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar bouwsteen - het ongerepte zuiden

Tijdens deze bouwsteen reis je per privé-auto met chauffeur naar het niet-toeristische zuiden van Myanmar, langs de voormalige hoofdsteden van het oude Birma in de Mon State. Je bezoekt de havenstad Mawlamyine, het prachtige karstgebergte bij Hpa’an, de beroemde Gouden Rots en de tempelstad Bago.


Dag 1: vanuit Yangon met privé-auto via Bago naar Kyaiktiyo,overnachting vlakbij de Gouden Rots

Dag 2: van Kyaiktiyo per privé-auto via bezoek aan grotten naar Hpa An

Dag 3: van Hpa An per privé-auto via Zwekabin klooster naar Mawlamyine

Dag 4: dagtrip vanuit Mawlamyine per privé-auto naar Mudon, Kyaikkami en naar Setse Beach

Dag 5: halve dag-trip vanuit Mawlamyine per privé-auto naar lokale markt en pagodes

Dag 6: van Mawlamyine per privé-auto via Mottama, Bago Buddha en pagode naar  Yangon

Dag 7: einde van deze bouwsteen

 

 

Prijs vanaf € 525,- p.p. in het laagseizoen
Prijs vanaf € 639,- p.p. in het hoogseizoen

Inbegrepen: auto met chauffeur van dag 1 t/m 6 en alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt.
Niet inbegrepen: overige maaltijden, entreegelden (Bago 10 USD en Gouden Rots 6 USD), fooien, open truck van Kin Pun station naar Ya The Taung busstation (circa 3 USD) en lokale excursies en plaatselijk vervoer.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Laagseizoen: 1 mei t/m 30 september
Hoogseizoen: 1 oktober t/m 31 april

 

Periode: Deze bouwsteen is niet mogelijk van juli tot half oktober i.v.m. weersomstandigheden regenseizoen.

 

Reiscode: MMP005


Let op: Neem kopieën van paspoorten en visa mee. Een zaklamp heb je onderweg ook zeker nodig!

Onze standaardhotels in Myanmar zijn prima toeristenklasse of middenklasse hotels, geselecteerd op sfeer, op hun ligging en natuurlijk vooral op een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Bij onze hotels in Myanmar is het ontbijt is inbegrepen. Je hebt altijd een kamer met eigen badkamer, en vaak airconditioning.

 

In Kyaiktiyo overnacht je in een hotel vlakbij de Gouden Rots. Het voordeel hiervan is dat je na de zonsondergang niet in het donker naar beneden hoeft te lopen en ook ’s morgens nog even naar de Gouden Rots kunt wandelen.
Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Myanmar

Dag 1: vanuit Yangon met privéauto via Bago naar Kyaiktiyo, overnachting vlakbij Gouden Rots
Op de eerste dag haalt de chauffeur je om half negen ’s morgens op, en stop je onderweg voor een bezoek aan de Kyaik Pun pagode. In Bago, de oude hoofdstad van het Mon koninkrijk, wordt gestopt bij het Kyakhat Wijn klooster, waar meer dan duizend monniken in stilte lunchen. Een bijzonder tafereel!

 

Daarna reis je door naar Kyaikhtiyo, waar de beroemde tempel op de Gouden Rots ligt. Deze tempel is één van de meest heilige tempels en zeker de meest wonderbaarlijke ter wereld. Dit bedevaartsoord wordt door vele Birmezen bezocht, en tegenwoordig ook door vele toeristen. Men zegt dat het geluk brengt om de weg naar boven te voet af te leggen, een tocht van zo’n 8 uur. Tijdens onze bouwsteen wordt de rit echter afgelegd met een pick-up-truck. De laatste vier kilometers zijn voor de truck onbereikbaar en moeten te voet worden afgelegd. Er zijn eventueel dragers om je te helpen met je bagage! Je overnacht in een hotel vlakbij de Gouden Rots.

 

Dag 2: van Kyaikhtiyo per privéauto via bezoek aan grotten naar Hpa An
’s Morgens kun je nog even een bezoek brengen aan de Gouden Rots. Hierna wandel je weer terug naar beneden, waar de pick-ups klaarstaan die je naar het basiskamp bij Kinpun terugbrengen. Hier wacht de chauffeur om je naar Hpa An te brengen. Onderweg bezoek je de Bayin Nyi grot op 200 meter hoogte en later de Kawt Gon grot die bekend staat om de duizenden afbeeldingen van Boeddha op de muren. Vergeet ook hier je zaklamp niet!  Hpa An is klein, rustig en minder toeristisch. Je kunt hier ter plaatse een fiets-riksha boeken om je rond te laten rijden door het stadscentrum en de markt.

 

Dag 3: van Hpa An per privéauto via Zwekabin klooster naar Mawlamyine
Vandaag bezoek je het klooster van Zwekabin Hill dat hoog boven het vlakke landschap uittorent. De klim naar het klooster duurt ongeveer twee uur over ongelijke treden, de inspanning wordt beloont met een waanzinnig uitzicht! De tocht naar beneden is ongeveer een uur. Hierna reis je verder naar Mawlamyine, prachtig gelegen aan de mond van de Thanlwin rivier. Deze havenstad stond vroeger bekend als Moulmein en was toen de hoofdstad van Birma. De stad heeft een geheel eigen karakter, met veel gebouwen uit de koloniale tijd en een sfeervolle boulevard.

 

Dag 4: dagtrip vanuit Mawlamyine per privéauto naar Mudon, Kyaikkami en naar Setse Beach
Na het ontbijt word je naar Mudon gebracht waar je de grootste liggende boeddha ter wereld kan zien (160 meter lang!). Hierna bezoek je de kustplaats Kaikkami en ga je langs Yele Paya met de oude Boeddha uit Sri Lanka. Je wandelt over het bekende bruine zand van Setse Beach, aan de zee. Je overnacht weer in Mawlawyine.

 

Dag 5: halvedag-trip vanuit Mawlamyine per privéauto naar lokale markt en pagodes
Vanuit Mawlawyine word je naar de Kyaikmaraw Paya Pagode gebracht, uit de 15e eeuw. Daarna ga je weer terug naar Mawlawyine en kun je zelf bepalen wat je ’s middags doet. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een boottocht te maken naar Shampoo eiland (Gaung Se Kyun), of je kunt de U Zina pagode en de Kyaikthanlan pagode bezoeken, met prachtig uitzicht over de stad en de haven.

 

Dag 6: van Mawlamyine per privéauto via Mottama, Bago buddha en pagode naar Yangon
Het is ongeveer zeven uur rijden terug naar Yangon. Onderweg bezoek je de vroeger belangrijke zeehaven Mottama. Ook maak je weer een stop in Bago om de hoge Shwemawdaw pagode en de in 994 gebouwde grote liggende Boeddha Shwethalyaung te bezoeken. Je overnacht in Yangon.

 

Dag 7: einde van deze bouwsteen 
Na het ontbijt kun je je  reis door Myanmar verder vervolgen. Je kunt ook eerst in één van de gezellige theehuizen zitten waarvandaan je goed het straatleven kunt bekijken.

 

 

 

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider