headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Naar de Gouden Rots

Yangon – Kyaiktiyo – Bago - Yangon

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar bouwsteen - Gouden Rots

Tijdens deze bouwsteen reis in het voetspoor van de pelgrims en bezoek je een van de meest heilige tempels en zeker de meest wonderbaarlijke ter wereld: de Gouden Rots bij Kyaiktiyo, een rotsblok dat op een bergtop balanceert. Zeker bij zonsondergang een bijzondere ervaring! Je reist per privé-auto met chauffeur. Op de terugreis naar Yangon staat ook de oude tempelstad Bago op het programma.


Dag 1: vanuit Yangon per privé-auto naar Kyaiktiyo, met pick-up truck en lopend naar Gouden Rots

Dag 2: Kyaiktiyo,  per privé-auto via Bago naar Yangon

Dag 3:  einde van deze bouwsteen

 

Prijs vanaf € 179,- p.p. in het laagseizoen
Prijs vanaf € 205,- p.p. in het hoogseizoen

Inbegrepen: auto met chauffeur op dag 1 en dag 2 en twee hotelovernachtingen inclusief ontbijt.
Niet inbegrepen: overige maaltijden, entreegelden (Bago 10 USD en Gouden Rots 6 USD), fooien, open truck van Kin Pun station naar Ya The Taung busstation (circa 3 USD), gids en eventuele drager voor de bagage.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Laagseizoen: 1 mei t/m 30 september
Hoogseizoen: 1 oktober t/m 30 april

 

Reiscode: MMP001

 

Periode: niet mogelijk van juli tot half oktober i.v.m weersomstandigheden regenseizoen.

Onze hotels in Myanmar zijn prima toeristenklasse of middenklasse hotels, geselecteerd op sfeer, op hun ligging en natuurlijk vooral op een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Bij onze hotels in Myanmar is het ontbijt is inbegrepen. Je hebt altijd een kamer met eigen badkamer, en vaak airconditioning.

 

Bij deze bouwsteen overnacht je in een hotel vlakbij de Gouden Rots. Het voordeel hiervan is dat je na de zonsondergang niet in het donker naar beneden hoeft te lopen en ook ’s morgens nog even naar de Gouden Rots kunt wandelen.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Myanmar

Dag 1: vanuit Yangon per privéauto naar Kyaiktiyo, pick-up truck en lopend naar Gouden Rots
Je wordt ‘s morgens in het hotel opgehaald voor de rit per auto met chauffeur naar de Gouden Rots. Deze tempel is één van de meest heilige tempels en zeker de meest wonderbaarlijke ter wereld. Dit bedevaartsoord wordt door vele Birmezen bezocht, en tegenwoordig ook door vele toeristen. Men zegt dat het geluk brengt om de weg naar boven te voet af te leggen, een tocht van zo’n 8 uur.

 

Tijdens onze bouwsteen wordt de rit echter afgelegd met een pick-up-truck. De laatste vier kilometers zijn voor de truck onbereikbaar. Je kunt dit te voet doen; het laatste stukje van de pelgrimsroute, er zijn eventueel dragers om je te helpen met je bagage! Er is nu ook een kabelbaan gebouwd voor deze laatste kilometers. Als je hier gebruik van wilt maken, kun je bij de pick-up vertrekplaats voor 5 Usd een kaartje kopen (enkele reis). Je overnacht in een hotel vlakbij de Gouden Rots.

 

Dag 2:Kyaiktiyo (te voet, of met een pick-up truck naar beneden), per privé-auto naar Yangon
’s Morgens kun je nog even een bezoek brengen aan de Gouden Rots. Hierna wandel je weer terug naar beneden, waar de pick-ups klaarstaan die je naar het basiskamp bij Kinpun terugbrengen. Hier wacht de auto met chauffeur, waarna je naar Bago reist, de voormalige hoofdstad met haar vele pagoden en kloosters. Hier breng je ook een bezoek aan het Kyakhat Wine klooster waar meer dan 1000 monniken in totale stilte hun lunch opeten, een indrukwekkende ervaring! Na het bezoek aan Bago reis je terug naar Yangon.

 

Het is ook mogelijk per trein terug te reizen naar Yangon, een leuke manier om in contact te komen met de vriendelijke Birmezen en kennis te maken met de lokale manier van reizen. Aan het einde van de middag kom je aan op het treinstation van Yangon en word je naar je hotel gebracht. Overnachting in Yangon.

 

Dag 3: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de ochtendmarkt van Yangon. Een leuke manier om met de vriendelijke bevolking van Myanmar in contact te komen! Je kunt natuurlijk ook de reis door Myanmar verder vervolgen.

Toevoegen aan Mijn Reis 
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 4 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!