headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Trekking van Kalaw naar Inle Lake

Kalaw - Inle Lake

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 195,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Myanmar trekking, Kalaw

Deze avontuurlijke trekking is een andere manier om van Kalaw naar het Inle Lake te reizen. Je wandelt drie dagen door de heuvels, langs afgelegen Hill Tribe dorpjes en mensen aan het werk in de velden vol gember, chili en thee. Je maakt kennis met de minderheden van Palaung, Danu, Taung Yoe and Pa O dorpjes en overnacht in een klooster of bij de mensen thuis, een perfecte manier om kennis te maken met de lokale bevolking.


Dag 1: trekking van Kalaw naar Ywa Pu, overnachting in klooster of bij lokale familie

Dag 2: trekking van Ywa Pu naar Hti Thein, overnachting in klooster

Dag 3: trekking van Hti Thein naar Than Thaung, per boot naar Nyang Shwe (Inle Lake) 

 

Prijs € 195,- p.p.

Inbegrepen: 2 overnachtingen in eenvoudige homestay en klooster, slaapmatje, lakens/dekens en klamboe, Engelssprekende trekking-guide, ‘briefing’ van de gids in het hotel in Kalaw, alle maaltijden van de lunch op dag 1 tot het ontbijt op dag 3, 1 fles drinkwater per persoon per dag, transfer per boot van Than Htaung naar Nyaung Shwe, vervoer van de bagage per auto van Kalaw naar Nyaung Shwe.
Niet inbegrepen: overige maaltijden en persoonlijke uitgaven

 

Periode: van 1 oktober tot eind maart

 

Reiscode: MMT010

Suggestie: Tijdens de koude maanden (december en januari) is het aan te raden om extra warme kleren mee te nemen (een warme (fleece) trui en lange broek), omdat het ’s avonds flink kan afkoelen. In de vroege ochtend kan het in de heuvels wel 5 graden worden. Overdag is het warm en rond de 30 graden.

 

Let op: de dag vóór vertrek komt de gids langs in het hotel in Kalaw voor een informatiebijeenkomst (‘briefing’) over de trekking!
We raden je aan om een kleine rugzak mee te nemen tijdens de trekking, de overige bagage wordt per auto van Kalaw naar het hotel bij Inle Lake gebracht. In deze ‘daypack’ kun je dan wat ondergoed, toiletbenodigdheden, handdoek, slippers voor ’s avonds, extra kleding en een kleine zaklamp meenemen. Ook is het belangrijk dat je een pet, zonnebrand en goed antimuggen-spul meeneemt!

Tijdens deze avontuurlijke trekking overnacht je in een klooster of bij de mensen thuis, een perfecte manier om kennis te maken met de lokale bevolking.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Myanmar

Dag 1: trekking van Kalaw naar Ywa Pu, overnachting in klooster of bij lokale familie

Na het ontbijt word je door de gids opgehaald bij je hotel. Je loopt direct vanuit het hotel naar de heuvels rondom Kalaw, in circa 3 uur ben je in het dorpje Tar Yaw. Hier wonen de Palaung, een van de etnische minderheden in Myanmar. Onderweg geniet je van de prachtige vergezichten en een picknicklunch. ‘s Middags loop je in ruim 2 uur via kleine dorpjes door de heuvels en de bossen naar Ywa Pu. ’s Avonds schuif je aan bij een lokale familie voor een traditionele maaltijd, daarna is het tijd voor een goede nachtrust, in het klooster of bij een lokale familie.

 

Dag 2: trekking van Ywa Pu naar Hti Thein, overnachting in klooster
Na een eenvoudig ontbijt begint de wandeling naar het dorpje La Mine Kone Hla. Hier maak je kennis met het dagelijkse leven van de Danu en Pa O bevolking: etnische minderheden uit deze regio. Onderweg wordt de lunch genuttigd bij een van de lokale families. In de middag wandel je verder naar Hti Thein, waarbij er tijd genoeg is om te genieten van de prachtige omgeving en een praatje te maken met de lokale bevolking aan het werk in de velden. Vandaag wandel je ongeveer 6 uur. Diner en overnachting in het klooster van Hti Thein.

 

Dag 3: trekking van Hti Thein naar Than Thaung, per boot naar Nyang Shwe (Inle Lake)
Vandaag loop je verder door het beboste en heuvelachtige gebied. Onderweg bezoek je verschillende dorpen, waar de lokale bevolking altijd in is voor een praatje. Uiteindelijk eindigt de trekking in Than Thaung aan de westelijk kant van het Inle Lake en heb je ca. 6 uur gelopen. Hier ligt een boot op je te wachten, die je over het meer naar de pier van Nyaung Shwe brengt.

Toevoegen aan Mijn Reis 
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 5 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Jóuw vrijheid, jóuw gemak
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Nét even anders
  • Persoonlijk & onvergetelijk